Ant Faber
aan
Menno ter Braak

[Vlissingen], [2 augustus 1932]

Lieve Menno

Wat verwen je met al de geschriften, ik geniet er zeer van, gisteravond de brief, vanmorgen 2 ansichten en vanavond het schoone gedicht, waarom ik veel plezier had. Eenigzins dubbelzinnig. Je mag nog eens weer uitgaan!

‘k Ben bang, dat ik me niet zoo goed zal gedragen, want ik ben nooit erg schrijflustig, als ik uit ben.

‘k Lig op m’n praalbed. Vorstelijke kamer, van alles twee, verder linnen lakens en een lampje bij m'n bed. Ik geniet alles in extenso.

De reis was best. De trein 2de klasse, hotel is puik, weer goed. Vanavond lieten we de zon mooi ondergaan (om met Wentholt te spreken). Vanmiddag naar Zoutelande, alwaar gezwommen en in de zon gebakken.

Morgen heeft de Pipa weer andere plannen, maar ik heb aangekondigd te zullen ‘dienstweigeren’ indien het weder schoon is. Ik kom niet uit m’n strandstoel, al zijn er honderd Domburgen en Vere's of Walcherensche ‘schoonen’.

Er wordt hier veel ‘gevreten’. 'k Vind de menschen wel belachelijk.

Er is hier een Engelsche, verouderde - dubbele uitgave van Eddy du P. 'k Moet aldoor naar hem kijken.

Verder een mijnheer, die nog niet heeft gelachen. Een monster, mengsel van een jood - aap en papegaai, maar een mooie vent. Hij trekt zulke mooie gezichten, zoodat ik haast jaloersch word. Ik studeer er al op, om ze je voor te doen mettertijd. Verder vele mannen, die achter hun vrouwvolk aanloopen, of ze ervoor betaald hebben. De ‘heeren der schepping’ zijn hier van zeer slechte kwaliteit enkele uitgezonderd. Dik - vet, vies.

‘s Avonds is er een goeie band. Er is een veerende dansvloer. Vader en ik zullen hem eens probeeren met een walsje.

Pa Pipa is best present, bevalt het hier goed. ‘t Is ook genoeglijk en veel te beleven. Vanmorgen had de kellner van het strandbad nog een hartverlamming, rare wereld. Verder veel scheepvaart. Hoe wreed!

Dag! ‘Men’ moet haar niet te veel bedillen. ‘k Verlang wel een beetje naar je!

Dag hoor!

je Ant

Veel groeten!

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie