Ant Faber
aan
Menno ter Braak [Rotterdam]
Zutphen, 28 juni [1933]
28 Juni Woensdag Zutfen
Lieve Menno
Gezellig, dat je even schreef, ik was zeer verrast, vooral met het mooie opschrift. Ik weet nog niet wanneer ik weer terug ben. In geen geval vóór Vrijdag. Bert ligt nog in bed, ze is zóó lui, ik krijg haar met geen stok het bed uit. De baardman is weer wat opgeknapt, is weer naar Doetinchem verdwenen. Vader is naar de Kamer. Mineke werkt zich dood. Gisteren heb ik de heele middag en avond algebra gedoceerd, en sommen gemaakt met drie vergelijkingen. Vanavond houd ik een referaat over het ontstaan van ons land, ter voorbereiding van een aardrijkskunde repetitie.
Indien ik tot Zaterdag moet blijven, zou het erg leuk zijn als je Zaterdag kwam. Maar als het eenigszins kan kom ik Vrijdag terug, 'k heb er een beetje genoeg van, kom hier tot niets. Aldoor is er weer iets anders en als ik klaar ben komt er altijd bezoek. 'k Ben een beetje moe. 'k Erger me dood eraan, maar 't is nu eenmaal zoo. 'k Slaap niet genoeg. Dan kom ik Zaterdag maar in Rotterdam, is óók gezellig. Tenminste dat vind ik. 'k Moet mijn boeltje ook eens in orde brengen in Scheveningen, 't is Zaterdag waarachtig al 1 Juli. 'k Ben nog zeer tevreden over mijn bezoek in Eibergen.
Vervelend resultaat van het bezoek bij Zijlstra. Zou van Kampen ook een plaats hebben voor Eddy? Wordt het salaris van Bouws ook verminderd? 't Is een strop voor diverse medewerkers. Hoe gaat het met de verkoop van het boek? Zijn er al weer bestellingen binnengekomen?
Ben je Vrijdag nog in den Haag? De reis naar Brussel gaat dus vermoedelijk niet door. Ik hoor het anders nog wel. 'k Beleef hier weinig, kom de deur niet uit.
Schrijf nog maar eens even. Ik meld nog, wanneer ik terug ben.
Groet Truida.
Veel groeten, tot ziens!
je Ant
'k Moet opeens denken aan het dreigement van Li aan jou adres. 'k Hoop nog eens, dat je in de buurt van je schoonmoeder komt te wonen en er een kind op na houdt! Waar wou je die schoonmoeder vandaan halen.
'k Moet nog lachen! Dag!
'k Heb je zeer lief!
Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum