Menno ter Braak
aan
E. du Perron

Rotterdam, 15 oktober 1932

Rotterdam, 15 Oct. '32

in haast, vòòr laatste post

Beste Eddy

De proeven-Coster zijn op 5 pagina's na, die spoedig komen, aan je afgezonden. Stuur je ze zoo gauw mogelijk terug? - Ik heb nu de beschikking over 80 pagina's. Ik moet nu òf mijn 20 pagina's Schrijverspalet er uit gooien, òf Schetsboek, anders kan ik geen behoorlijk nummer componeeren. Laat me nog even omgaand weten, wat je het beste lijkt. Het nummer is gevarieerder, als mijn stuk er ook in komt, maar het kan nog wel blijven liggen natuurlijk. Ik zet Bep's novelle er deze maand ook in. Op de ééne pagina meer reken ik. Ook van het Panopticum krijg je gauw proef.

Nog een mijnheer... herlezen, en met groote instemming ditmaal. De verbeteringen zijn uitstekend; de vertelmanier wordt nu nergens meer topzwaar en de vele goede fragmenten zweven nu niet meer zoo los in het geheel. Vooral de reorganisatie van het geval Weber lijkt mij een uitstekende wijziging. Mondeling binnenkort meer.

Bouws gaat Maandag [huwen]. Het gewichtig feit vindt plaats Donderdag a.s. 10 uur (adres: Frau K. Westmann, Ostra-Allee 15b, Dresden A1). Ik zal een wellevend telegram zenden. Je weet toch, dat er een bisschop aan te pas komt?

hart. je

Menno

Zie ook de geactualiseerde versie van het notenapparaat van de brieven-editie Van Galen Last (1962).

 

Origineel: Letterkundig Museum, Den Haag

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie