E. du Perron
aan
Menno ter Braak

Parijs, 25 oktober 1934

Parijs, 25 October.

B.M.

- Ik vond het wel aardig deze keer eens ‘rustig’ te antwoorden, en daarbij: Jan Lubbes ligt me werkelijk nog te versch in het geheugen. - De proef ging vandaag terug. Zend me het losse blaadje terug, dat er vast niet meer bij kan. Uitstel van de militaire poëzie is best. - Ik wil in de krant bij Theun. Zend je ons àl de antwoorden van de enquête? Zend ook stuk van Huizinga over spelling, met jouw antwoord (of alleen dit laatste), je stuk over Orient Express, etc. etc. Je verwaarloost ons tegenwoordig erg! - Heeft Hein zijn ex. van De Sm. M. gekregen? - Ik ben erg over je aan het denken, want ik ben nu aan het hfdst. met Wijdenes begonnen. Heb echter ook een hoop op het hart over het literaire congres in Moskou, en zal daarover voor Jan. wel een pak nieuwe blocnote-notities indienen. Wschl. breek ik ook een lans voor Last die door de partij heftig wordt aangevallen om het homosex. element in zijn Zuiderzee. Het is een wonderlijk gedoe, dit alles, maar het gaat mij toch aan, zoolang ik niet in Perzië zit. Mijn cursus begint 13 November. - Heb je Antonini nog voor de krant gebruikt? Zoo ja, stuur me dan ook dat nr. Enfin, houd me op de hoogte. Later meer en beter.

Steeds je

E.

[E.d.P.-d.R.:] L.M. Hoeveel aangenamer zou het mij zijn als deze enquête een prijsvraag was! Kan [onleesbaar] alsnog en dan de hoofdprijs voor mij? [onleesbaar] of een platina dameshorloge.

Komma's zijn geen aesthetisme!! Ze maken emphase waar je die heelemaal niet geven wilt! Hoe meer komma's, hoe meer nadruk en paedagogie.

Zie ook de geactualiseerde versie van het notenapparaat van de brieven-editie Van Galen Last (1962).

 

Origineel: Letterkundig Museum, Den Haag

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie