Menno ter Braak
aan
D.A.M. Binnendijk [Amsterdam]

Rotterdam, 5 oktober 1933

R'dam, 5 Oct. '33

Beste Dirk

Verheugd met je levensteeken. Paap gaat omgaand als drukwerk aan je terug. Tevens zendt Nijgh & v. Ditmar je het gisteren verschenen nummer van ‘Forum’, waarin mijn product over Vincent Haman. Toevallig zag ik een paar dagen geleden een ex. in een tweedehands winkel en het bleek voor ƒ 1.50 te bemachtigen.

Wij zijn hier nu ongeveer ingeburgerd, de eerste rotzoode is geordend. De zaken des huwelijks gaan zeer voorspoedig! Tot nog toe geen sporen van malaise. (Wij danken jullie nog eens zeer voor de foto's van de brulleft, die werkelijk bijzonder aardig waren!) In Sils-Maria was het verrukkelijk; ik kan je dat zeer aanbevelen! Heerlijke lichte lucht, knalgroene meren tusschen besneeuwde alpen. We hebben zelfs toppen bestegen!

Ik zou nu dadelijk een afspraak willen maken. Luister dus: wij beschikken nu over één logeerbed in kamertje, en één divan, die echter niet bovenmate gemakkelijk is. Maar als één van jullie het er voor over heeft, kan op de laatste een ‘bed’ worden aangebracht. Voelen jullie voor een week-end hier op 14 en 15 Oct.? Wij kunnen dan heel goed. Schrijf omgaand even? Extra-attractie is een diner Zaterdagav. in ‘de Bijenkorf’, dat ‘empfehlenswert’ is.

h.gr. ook van Ant voor jullie beiden

je Menno

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie