Ant Faber
aan
Menno ter Braak [Rotterdam]

[Scheveningen], [na 8 december 1932]

Lieve Menno

Je bent een gezellige vent. Ik vind nog steeds, dat ik het niet beter had kunnen treffen. 'k Was erg blij met het kleine pakje en deszelfs inhoud.

Het jasje is al in gebruik, geweldige luxe, ‘saut de lit’ noemt men zooiets, geloof ik. Alleen jammer dat het ‘sauter de lit’ bij mij altijd zoo'n moeite kost, zoodat ik dan wel nooit zoo'n mooi gewaad zal aantrekken. Ik werk dan meer met koud water. 'k Gebruik het maar meer voor het sauter in bed, en lig er lekker in te lezen. 'k Heb een licht griepje besteld om er eens in te kunnen prijken.

Met het boek ben ik ook erg blij. Ik zal het als gebedenboek in dienst stellen. Het verdere is ook allemaal in gebruik, 't was een gezellig pak.

Jullie hadden 't ook genoeglijk, hè. Vond je 't leeren bandje mooi?

'k Was blij, dat Truida tevreden was met de geschenken.

'k Zit te zwoegen op de excerpten. Nog steeds ben ik in de Kerk verdwaald. De Heer Binnerts, zijn geest dan, leidt mij nu rond. 'k Hoop eens op te schieten, maar 'k lees aldoor liever wat anders.

'k Heb een lekker stuk Droste letter mee veroverd en zit daar nu op te sabbelen, een poot van een A.

De goede Sint heeft mij ook heel goed bedacht. 'k Heb hem Maandagmorgen in alle vroegte van de boot gehaald en toegewoven. De Binnendijken waren weer als vanouds in actie. Ik kom dus zaterdag, 5.07 uit Leiden en ga naar de Bijenkorf, als ik niemand zie.

Heb je al bericht van Lies v.d. Bergh v. E.? Ga er maar eens heen in de Kerstvacantie.

Dag liefje. Tot ziens. Groet Tr.

je Ant

 

Forum gekregen. Dag!

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie