Menno ter Braak
aan
Ant Faber [Scheveningen]

Rotterdam, 8 december 1932

R’dam, 8 Dec.’32

 

Lieve Ant

Omdat ik dacht, dat wij hadden afgesproken, dat jij eerst over den Sint zou berichten, heb ik gewacht met dit briefje; maar blijkbaar vergis ik me en dus riskeer ik een kruising van twee schrijvens. Je pak was werkelijk geniaal en iedereen was volkomen gelukkig met wat erin zat. Hulde voor de ingebonden Gautier en de prachtige tabakszak, die natuurlijk al in gebruik is. En voor de anecdotische Norit en de drank! Truida was ook buitengewoon vereerd met de sjaal; zij heeft je, meen ik, al geschreven. - Is mijn pak goed aangekomen? En was de inhoud naar je zin? N.B. Was het geheimzinnige pakje met aardappels ook van jou?

Zaterdag kom je dus op den gewonen tijd? Ik ben dan aan den trein.

Het hoofdstuk over de intelligentie is af. Het nieuwe, ‘Nietzsche contra Freud’, staat op stapel, maar ik ben er nog niet aan begonnen.

Gisteren een mooie brief van oom Jan uit Tiel, om voor het ‘Démasqué’ te bedanken: ‘Ge zijt me veel te destructief, gooit alle normen weg, en wat komt er voor in de plaats?’ Maar een heel aardig briefje! We moeten er binnenkort maar eens heengaan, het zijn beste menschen.

Nu, tot Zaterdag dus! Dag!

hart. gr. van

je Menno

 

Heb je ‘Forum’ gekregen? - Vestdijk schijnt ook weer wat beter te zijn; ik ga hem Donderdag opzoeken.

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie