Truida ter Braak
aan
Menno ter Braak

Hilversum, 26 juli 1935

Hilversum, Vrijdag

 

Beste Menno,

Het is heel vervelend dat alles zoo loopt. De bezwaren die moeder en jij hebben, gelden evenzeer tegen het samenwonen als tegen het trouwen. Als ik alleen in Brussel zou moeten blijven zou ik dat gemakkelijk getrouwd kunnen doen met een carte d'indentité. In ieder geval wil ik nu maar doorzetten en we treden dus Woensdag as. [x] in het huwelijk.

We hadden het liefst zonder iemand met wildvreemde getuigen willen doen. Nu mijnheer en mevrouw Varangot graag er even bij willen zijn, zal Victor's zuster getuigen zooals plan was. Voor de tweede getuige hadden we het liefst jou gehad, maar als je liever niet wilt zullen we iemand anders moeten vinden. Ant en Wim zullen misschien dezelfde bezwaren hebben als jij. Zou Vestdijk er toe geneigd zijn als jullie drieën uitgesloten zijn? Ik weet niemand beter in Den Haag en de naam, leeftijd, beroep en woonplaats moeten voor Maandag opgegeven worden.

Kun jij Wim bereiken of zoo nodig iemand anders? Als ik Zondag niemand weet geef ik jou op, dat kan dan nog wel veranderd worden denk ik, zooals b.V. in geval van ziekte. Dank voor de te nemen moeite.

Hart.gr. voor Ant en jou

Truida

 

Schrijf je even aan mijn naam hier 58 bussummerstr. Hvs.

 

<Ik zou het ondanks alles heel prettig vinden als jij zou willen getuigen.V.>

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie