E. du Perron
aan
Menno ter Braak

Bellevue, [15 februari 1933]

Bellevue, 15 Febr.

Beste Menno,

Gelijk hiermee zend ik je aangeteekend mijn stuk over de acteurs. Het kàn in het brievennummer, maar ook eerder, wat mij betreft; voor het brievennr. nemen wij dan een echte brief van mij aan jou bv. - Ik wou in deze maanden, tot ik weet waar ik aan toe ben met Gistoux, liefst iedere maand een behoorlijke portie in Forum hebben. Dit wordt, denk ik, 9 blzn. - misschien kan het in April?

Bep laat je vragen hoe die Duitsche film van Lubitsch, Trouble in Paradise, in het Fransch zou kunnen heeten, en wie erin spelen? Zij heeft ernaar gezocht, maar hier niets gevonden.

Nu, ik moet weer stukjes leggen voor de krant. - Vergeet je niet die 2 N.R.C.'s en stuur je me ook het stukje over Harris op, als je dat nog hebt?

Kan je de Oscar Wilde van Harris voor mij verkoopen voor fl. 2,50 bv. Zij boden mij hier in een boekwinkel 50 cts., dat is wel erg weinig voor een boek dat mij bij de fl. 10,- gekost heeft (het was toen uitverkocht). Misschien wil Bouws het wel hebben; hij vond het toen erg mooi. Maar stel jij het hem dan voor, want ik ben met hem nog steeds aan den telegramstijl. Anders Otten misschien, of Debrot?

Hart. groeten van je

EdP.

- O neen, laat de Wilde maar; ik kan hem aan Engelman cadeau doen in ruil voor Den Tuin van Eros.

Zie ook de geactualiseerde versie van het notenapparaat van de brieven-editie Van Galen Last (1962).

 

Origineel: Letterkundig Museum, Den Haag

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie