E. du Perron
aan
Menno ter Braak

Parijs, [28 maart 1934]

Parijs, Woensdag.

Beste Menno,

Heb je Bep gesproken? Heeft ze nog mijn boodschappen overgebracht? Nl.: Liepmann laat je zeer hartelijk bedanken voor de moeite die je je voor hem gaf; hij vraagt of je hem een nr. kan sturen van Forum met je stukjes over zijn affaire erin (je kunt het ook hem direct sturen: H. Liepmann, rue Lepic 1, Paris 18.)

Ik heb erge haast met de gevraagde vertaalinlichtingen: vooral ‘mastodoïte’ maar ook het andere. Dan, als de bliksem, kan Wim me opgeven wat die ‘cyanure’ is waar in La C.Hum. zoo'n groot gebruik van wordt gemaakt? Ik vind: cyanide, sjankali, Pruisisch blauw, cyaanzout... Hoe zeg je het in het Hollandsch op de meest juiste en toch courante manier?

Je stuk over Kuyle-Last was weer heel goed. Er ontbreekt aan deze stukjes toch maar heel weinig om ze Forum-fähig te maken. Kan Vestdijk niet een stuk schrijven over Slauerhoff's Soleares? Of - (en) - over Jan van Nijlen's Geheimschrift? Ik zou het over dit laatste erg graag doen, maar heb helaas, helaas! geen tijd! Ik ben nu nagenoeg idioot van het strafwerk voor de W.B.

Hart. groeten, je

E.

Die inlichtingen zijn noodig omdat de 4e hier een pak copy weer de deur uit moet. Bep zal je gezegd hebben dat we misschien de 5e in Brussel samenkomen.

Zie ook de geactualiseerde versie van het notenapparaat van de brieven-editie Van Galen Last (1962).

 

Origineel: Letterkundig Museum, Den Haag

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie