E. du Perron
aan
Menno ter Braak

Parijs, [22 juni 1934]

Parijs, 22 Juni.

Beste Menno,

Zooeven kreeg ik de proeven van Forum - nog niet van de panoptica, maar wel van Lubbes. Ze gaan gelijk hiermee als expresse terug, maar je moet de revisie even doorzien, omdat ik er nogal veel in gewijzigd heb. Ik ben er nu zeer tevreden over.

Het boek van Ehrenburg (Vus par un écrivain de l' U.R.S.S.) geeft me gewoon geen kans om aan Ducroo te beginnen. Ik moet dat essay afmaken! Tant pis dus voor Ducroo, en voor Querido als hij 45 blzn. krijgt inpl. van 30 voor De Sm. Mens. Ik heb Ons Deel van Europa vandaag weer opgepakt en schrijf er verder aan. Als je plaats ervoor hebt in Aug. of Sept., tant mieux, anders later, of alleen in De Sm. Mens, maar dit hoort daar nog bij, of ik het wil of niet. Tot en met a.s. Maandag zal ik er wel mee bezig zijn; daarna stuur ik het je met de heele copy voor Querido. Kijk alles dan door, stuur de rest meteen door naar Q., en houd wat je voor Forum hebben wilt. Maar dan onder voorwaarde dat Ant het overtypt - of iemand anders, ik wil er ook wel voor betalen - en dat het 2e ex. daarvan zoo spoedig mogelijk ook naar Q. gaat. Het laten zetten door Nijgh vertrouw ik niet al te best; die kerels daar zijn erg langzaam.

Ik zal een ‘Oef’ slaken van ½ uur als dit over is! En als ik tijd ervoor had gehad, bv. een goede 14 dagen nog, zou ik het er 3 × zoo goed van hebben afgebracht.

Hartelijke groeten van je

E.

Zie ook de geactualiseerde versie van het notenapparaat van de brieven-editie Van Galen Last (1962).

 

Origineel: Letterkundig Museum, Den Haag

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie