Menno ter Braak
aan
E. du Perron

Den Haag, 5 oktober 1934

den Haag, 5 Oct. '34

B.E.

Daareven lees ik in de N.R.C., dat de correspondent van die krant te Madrid, Menagé Challa, overleden is. Zou je naar dat baantje niet solliciteeren? Je hebt door je ‘verleden’ als corr. van Het Vad. nu een aanbeveling en ik wil graag verschillende personen van het ‘concern’ voor je afloopen. Schrijf omgaand even! En solliciteer, als je er zin in hebt, ook omgaand. Ik zal in ieder geval v. Blankenstein opzoeken, met wien ik toevallig onlangs in correspondentie was.

Gisteren verzond ik een brief aan jou, vanmorgen kwam de jouwe. Ik heb de brieven in Het Vad. nog niet kunnen nazoeken. Maar er is met die laatste brieven van Gans gesold, omdat er teveel copie was. Twee staan steeds maar gezet. Ik zal er morgen weer eens werk van maken. (Overigens niet voor de eerste maal!).

Verder wacht ik nu op je zendingen, want deze moet snel weg vanwege het vacante ambt. Van Beierle merk ik gelukkig niets meer.

Wat je me over J.v. Nijlen schreef, verraste me volkomen! Wat is de oorzaak van deze blindheid? En is het definitief? Ik kan me J.v.N. eigenlijk niet ziek voorstellen. Wat een beroerde historie!

Slau is inderdaad inééns afgedraaid (maar met pagina's extra!) Het boek moest uit. Forum is nu 134 pag. Maar het nummer is er nog niet.

Tot nader. Schrijf spoedig. hart. je

M.

in haast

Zie ook de geactualiseerde versie van het notenapparaat van de brieven-editie Van Galen Last (1962).

 

Origineel: Letterkundig Museum, Den Haag

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie