E. du Perron
aan
Menno ter Braak

Parijs, [19 oktober 1934]

Parijs, Vrijdag.

B.M.

- De copy is terecht! Het blaadje lag zelfs dubbel, in het pak dat J.v.N. mij heden zond. Ik stuur je nu dus de heeleboel toe, zoodat jij nu alles hebt wat er van Ducroo nog gepubliceerd worden kan in Forum.

Bep zal probeeren op de enquête te antwoorden, maar belooft niets. Ik zal haar er toe aansporen.

De ingenaaide Smallemensch is beter dan de gebondene, omdat de bladspiegel niet alleen compact maar eig. te groot is, wat in de geb. exx. des te meer opvalt door de glad afgesneden randen (holl. wansmaak). Maar eventueel zal je van Q. wel een geb. ex. krijgen, als je hem er persoonlijk om vraagt. Of koop er een om de zaak te steunen en geef het ingenaaide dan aan iemand cadeau: je Poolsche auteur bv.! Ik ben zéér benieuwd naar je bespreking.

Marsman is bedlegerig en dùs in Utrecht terug, gaat weer naar Berlijn terug als hij opgeknapt zal zijn. Varangot moet, op verzoek van Coenen, over mij als essayist schrijven in Gr. Ned. Ook dààr ben ik benieuwd naar, al verwacht ik er niet zoo erg veel van, na zijn stuk over je Politicus. Maar hij staat ‘vrijer’ tegenover mij.

Et v'là. Tot later dus maar weer.

Je

E.

Ik heb Q. gevraagd het recensie-ex. van De Sm. Mens voor Het Vad. speciaal aan Hein te adresseeren. Als dat niet gebeurt, laat hij mij dan even waarschuwen.

Zie ook de geactualiseerde versie van het notenapparaat van de brieven-editie Van Galen Last (1962).

 

Origineel: Letterkundig Museum, Den Haag

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie