E. du Perron
aan
Menno ter Braak

Parijs, [18 juni 1936]

Parijs, Donderdag 18.

Beste Menno,

Een fraai papiertje! Ik wil die lieden graag meteen bedanken, maar moet ik niet afwachten tot zij het mij zelf hebben meegedeeld? Is het anders niet erg hollen naar het bedank-feit? - Of is het hun gewoonte om het alleen per krant mee te deelen? In dat geval: graag omgaand in de krant ook.

Als ze mij naar Chaumont-Gistoux, Frankrijk geschreven hebben, kan het een maand duren eer ik hun briefje heb. Maar wanneer kan ik het bericht in de ‘blaaien’ gelezen hebben? Stuur mij omgaand het Vaderland waarin het lijstje werd afgedrukt; ik schrijf ze zelf dan ook even. Ik wil nl. erbij zetten: ‘Als ik geen andere redenen had, zou het gebeurde met den prijs van Mr. H. Marsman mij nog versch in het geheugen liggen’. Maar dat hoeft niet in de krant. - Wat is hun adres?

Pride and Prejudice wil ik niet meer hebben. Als Tissing dus komt, zeg hem dan dat ik daarvan heb afgezien. - Ik kreeg eindelijk je stuk over de dubbelganger; het is wat lang, maar aardig. - Ik kreeg ook een kaart + programma voor het plenum in Londen, en dringend verzoek te gaan, want de reis zou worden betaald. Chiaro gaat morgen, op die voorwaarden. Ik heb mij toch maar niet laten verlokken. Overigens is het ditmaal niet publiek.

Heb je mijn stuk over Gros ontvangen? Vandaag schrijf ik over Sylvia Beach. Wat zeg je van deze ijver om mijn vrouwtje te helpen?

Is Jan Greshoff in Holland? Ik hoorde sinds de briefwisseling over zijn boek niets van hem.

Hartelijke groeten, ook voor Ant, van je

E.

Zie ook de geactualiseerde versie van het notenapparaat van de brieven-editie Van Galen Last (1962).

 

Origineel: Letterkundig Museum, Den Haag

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie