Menno ter Braak
aan
G.H. 's-Gravesande (Den Haag)

Amsterdam, [3 april 1938]

Zondag

 

Beste Hein

Hoewel mijn situatie in het algemeen wel wat verbetert, blijf ik toch nog steeds onderhevig aan beroerde depressies, ik kan niet beter doen dan ze vergelijken met hevige maagpijn, maar dan ‘in het geestelijke’, die b.v. gisteren weer mijn halve dag bedierven. Broom helpt wel, maar maakt tijdelijk volkomen suf. Ik kan niet anders doen dan afwachten, tot deze reacties verdwijnen. Daarom gaan wij morgen (Maandag) naar Eibergen, om daar nog een paar dagen te rusten. Mijn adres is dus voorloopig daar. Lukt het me om een artikel te schrijven voor Zondag a.s., dan zal ik je dat tijdig toezenden en je in het tegengestelde geval waarschuwen. Op sommige uren van den dag voel ik me even goed als normaliter, en kan dan best een pen hanteeren.

Dank voor al het werk, dat je voor me opknapt! Je stuk over Kloos was zeer geslaagd; ik las het in een café. Ga je hem ook begraven?

Wil ook Schilt even op de hoogte stellen van deze berichten, en nog even zijn clementie inroepen voor mijn nonactiviteit, waaraan hoop ik spoedig een einde zal komen.

Veel hart. gr., ook van Ant

je Menno

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie