Menno ter Braak
aan
W.L.M.E. van Leeuwen

Den Haag, 11 januari 1934

Den Haag, 11 Jan. '34

Pomonaplein 22 (tel. 39 34 59)

Beste Wim

Wij hadden ook wel degelijk een plan beraamd om jullie te komen opzoeken; maar wat wil men(no)! Ik heb het zoo razend druk gehad met die beide baantjes tegelijk, dat ik maar een paar dagen vacantie heb kunnen nemen. Gelukkig speel ik nu weer solo, maar ik moet me nog wat inwerken en heb het nog druk. Het werk bevalt me overigens uitstekend, moet ik zeggen; het is minder monotoon dan het leeraarschap, al is het daardoor ook veel ongeregelder. Ik zit meestal thuis, maar moet iedere dag een uurtje op de krant zijn.

Ik heb opdracht gegeven, dat het zondagsblad met mijn kroniek je geregeld gestuurd moet worden. Krijg je het dus vanaf a.s. zondag niet geregeld, waarschuw mij dan even!

Wij hebben hier een heerlijk huis, niet zoo mooi als het jouwe natuurlijk, maar toch heel mooi voor een stad.

Prachtig, dat Gerda zoo goed is? Ik hoorde al via de nieuwe mevr. v. Rietschoten, dat zij er patent uit moest zien. Ik hoop op een weerzien in de... Paaschvacantie, had ik bijna gezegd, maar zooiets is nu een euphemisme voor een paar dagen vrij. Ik heb ‘maar’ een maand vacantie.

‘Angêle’ vind ik zoo zoo zoo. Lyrisch wel sympathiek, maar psychologie 3+ (10 het hoogste). Maar den Doolaard mag het niet leelijk vinden, daarvoor is Marsman m.i. tienmaal te goed!

Veel hartelijks voor jullie van je

Menno

N.B. Ik zond je een bericht van mijn verhuizing. Kwam dat niet over?

Dank voor je uitknipsels; ik las ze met belangstelling en houd me aanbevolen.

Bloem is fascist tegenwoordig! Ik vind dat meer dan idioot. Het fascisme is wel het kulligste wat ik aan schijncultuur heb ontmoet hier te lande!

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie