Menno ter Braak
aan
Elisabeth de Roos

Rotterdam, 3 juli 1930

Rotterdam, 3 Juli 1930

 

Lieve Bep

Vanmiddag schafte ik mij, al met het perspectief van de vacantie, een retour Londen aan. Het is een z.g. vijftiendaagsch retour, waarop ik pas 7 dagen na dag van afreis weer kan vertrekken. De risico voor jou is dus deze, dat je me niet eerder dan Zaterdag 19 Juli kunt kwijtraken! Ik heb het nu zoo ingericht, dat ik met de dagboot kan gaan, waarmee ik dus 19.10 in Harwich, 21.15 in Londen ben. Natuurlijk blijf ik bij den uitgang ter plaatse, tot ik je gezien heb. Verplichting van het retour is, om ook per Vlissinger dagboot weer terug te reizen; daartegen heb je zeker geen bezwaar?

Ik ben zeer verlangend kennis te maken met een Amerikaansche, die - zei je dat niet?- vijf en vijftig intelligente liefdesreacties heeft beschreven. Je moet je alleen voorbereiden, bij eventueele kennismakingen, dat ik Engelsch spreek als een smid.

Verder: ik weet ongeveer niets van Londen en zal geen tijd hebben, er vooraf ‘studie van te maken’. In dit opzicht ga ik dus op jouw raadgevingen vertrouwen.

Natuurlijk zal ik je heel graag met het filmboekje helpen. Maar schrijf Mannus Franken eens, in de Uitkijk, die kan je ook aan foto's zeker helpen!

Dus: tot Zaterdag 12 Juli, 21.15!

je Menno

 

Origineel: particuliere collectie

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie