Elisabeth de Roos
aan
Menno ter Braak

Londen, 1 juli 1930

29 Belsize Road

[N.W.] 6

I.VII:30.

 

Lieve Menno,

Dat begint er plezierig reëel uit te zien. Bestaan er geen 8-daagsche retours? 19 Juli (eventueel 20) zou voor mij ook een geschikte datum zijn om terug te reizen. Ik hoop dat je de dagboot van Zaterdag kunt hebben; dat is een prettig moment om aan te komen. Het is een moeilijk perron om iemand af te halen, omdat er geen nauwe uitgang is; blijf je dus, als je me niet dadelijk ziet, even ter plaatse wachten tot ik je oppik? Die tuinkamer hier is vrij voor je.

Helaas ken ik hier niemand met een radio, en het is een Zondag zodat we het niet in een winkel kunnen probeeren. Maar als je wilt zal ik mijn tante (een van de weinige holl. radiobezitters die ik ken) opdragen om met potlood en papier naast de loudspeaker te gaan zitten en me dan per brief de indrukken van een onbevangen luistervink mee te deelen - b.v. of ze meteen haar boekwinkel opgebeld heeft.

Je zult de Amerikaansche Mickey zien, van wie ik vandaag tot mijn vreugde bericht kreeg dat ze overmorgen terugkomt. Als je wilt tenminste; als je geen zin hebt in ‘vreemden’, zeg je het natuurlijk wel. (Afscheidsvisites maak ik natuurlijk voordat je komt.)

Vanavond verwacht ik mijn ouders en broertje voor drie dagen. Dag! So long,

je Bep

 

Maken je eindexamenleerlingen goede figuren?

Wil je als je hier bent één uur aan me opofferen om me met dat filmboekje te helpen? Ik ben diep wanhopig, weet absoluut niet hoe ik aan foto's moet komen.

 

Origineel: particuliere collectie

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie