A. Roland Holst
aan
Menno ter Braak

Bergen N.H., 16 januari 1935

Bergen. N.H.

Jan. 16. '35.

 

Woensdag

 

Beste Menno,

Mijn bezoek bij Nijhoff in Utrecht is nu op de 21ste vastgesteld, en ik haast mij je dit even te melden, omdat ik nog geen proef kreeg van ‘Forum’. Mocht men mij die niet voor a.s. Maandag (misschien ga ik Zondag al) kunnen sturen naar Bergen, dan maar naar Utrecht, waar ik tot Donderdag de 24ste hoop te blijven: p.a. Mr. M. Nijhoff. 341. Oude Gracht. Van Donderdag tot Zaterdag de 26ste ben ik bij mijn ouders: 6. Regentesselaan, Hilversum. - En vergeet je vooral niet aan te dringen op een zoo veeltallig mogelijke proef?

Ik wil tegelijk jullie beiden nog eens zeer bedanken voor de goede toevlucht en de zoo gezellige gastvrijheid, waardoor deze Haagsche dagen zooveel minder verwarrend bleken dan ik eerst vreesde.

Van Bloem hoorde ik niets meer - zou hij elke herinnering aan zijn afspraak dien zelfden avond nog weg hebben gespoeld? Ik heb Henny M. gisteren geschreven, en Nijhoff sprak al een dag af, dat wij bij hem komen eten. Ik hoop hem als vitalist tant soit peu en sourdine terug te zien.

Hartelijke groeten, ook aan je vrouw,

van

Jany

 

Dring er bij Vestdijk nog eens op aan, dat hij ‘Paradise Lost’ leest - vooral de zangen I, II en VI - en doe hem mijn groeten.-

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie