Henrik Scholte
aan
Menno ter Braak

Amsterdam, 26 augustus 1928

26.VIII.'28

 

in haast

 

Beste Menno,

Van Dick hoorde ik, dat je Dinsdag in de stad komt. Kun je dan Dinsdagavond open houden, dan zal ik 1o alle redactieleden van ‘Erts’ convoceeren om 9 uur in Americain, daar er al veel copie binnen is en er ook overigens wel over een en ander beraadslaagd mag worden. Over Burssens en Karel Albert - dank voor je prudentie te dien opzichte! - kunnen wij dan nog praten, alsmede over de ontbrekende adressen. Heb jij de ‘Stemlijst’ nog? Het is wel van belang dat die niet in verkeerde handen valt.

2o kunnen wij Dinsdag over Filmliga 12 praten. Ik ben tot eergisteren weggebleven. Het spijt me dat F.12 daardoor zoozeer verlaat is, echter ik kan er toch ook mijn vacantie niet aan opofferen. Bovendien krijgen de menschen hem nu juist als ze van hun reis etc. terugkomen.

Ik zit Maandag en Dinsdag ongeveer de heele dag bij Claire. Wil je me daarheen, zoo gauw als je in de stad bent, even opbellen? Er zijn natuurlijk nieuwe berichten over F.12. Bovendien moet je het artikel over de Enquête wel eens lezen.

Ik wacht dus over Erts, Filmliga op bericht van je. Tot Dinsdag,

t.à.t.

Henrik Scholte

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie