H. Marsman
aan
Menno ter Braak

7 mei 1932

Zaterdag, 7/5 '32

 

B. Menno.

Eddie was gisteren hier, en nam ‘Vera’ mee voor je. Lees het eens gauw, als je wilt, en schrijf mij je meening. (Als Slauerhoff het nog wil leezen, wat je hem zou kunnen laten vragen door Bouws, dan vind ik dat erg prettig). Zeg mij eens wat je van uitgeven denkt; maar stap dan even af van het standpunt (van Eddie, als je dat deelt) dat - vrijwel - alles het publiceeren waard is.

Bep maakte de voor mijn gevoel zeer juiste opmerking, dat het in boekvorm ook uiterlijk niets van een roman zou moeten hebben (dus zelfs niet gedrukt zou moeten worden als Adelaïde). Ik dacht toen aan iets als ‘de Afspraak’ in de editie van Stols. - Misschien wil Bouws eens informeeren bij Zijlstra of hij daar* voor zou voelen. Maar zonder mij te binden! - Ik ben een vervelende zeurkous op het stuk van die publicatie.

Laat je door mijn (door allerlei omstandigheden) erg verminderde gezelligheid niet weerhouden mij bij gelegenheid eens te bezoeken. Ik zal het heel prettig vinden

hart. gr. ook voor Truida,

je H.

 

Van Wessem scheen de bedoeling te hebben zijn roman ‘Vuistslag’ t.z.t. naar Forum te zenden. Dat wordt dus ‘een scrimmage voor doel’, als Dr Dumay en ‘Angèle...’ tegelijkertijd af zijn.

 

* dus voor het uitgeven, en ook uiterlijk verzorgen, als verhaal (niet als roman)

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie