D.A.M. Binnendijk
aan
Menno ter Braak [Eibergen]

Zutphen, 13 juli 1927

Z: 13 juli '27

Beste Menno,

Allereerst een afspraak: Henny komt met eega a.s. Zaterdag naar Zutfen en hoopt ook jou hier te treffen. Jij kunt ‘doorsneedelijk’ wel, dus ik reken op je komst zoo vroeg mogelijk. Deze week naar Eibergen gaat niet: vanwege tante Mien immers. Die gaat volgende week Dinsdag weg. En dan zit ik in mijn maag met dat Kankernummer. Wij zullen binnenkort wel eens moeten vergaderen.

Van Wessem schreef, dat het niet erg liep. Heb jij al gezonden? Doe het dan gauw. Ik weet nog steeds niets. De Joden, de Socialisten, de Zondag, Kliekgeest bij de S.D.A.P.?? De Vrouwen? Verdomd, het is lastig.

Ben ontzettend benieuwd naar je ‘romantisch avontuur’.

Gisteren een dag in A. geweest. Eduard is nu in den Hemel gehuwd. Verder vele bekenden gesproken: Joris, Enny de Graaff, Wybo, Jacques v. B., Peggy, enfin de heele kluit. Ook Defresne glimlachend en bemoedigend toegeknikt. Ik wist niet, dat iemand van 25 jaar wonderkind kon zijn; ik dacht dat men dat meer op zijn 15e was. Wat deed hijzelf op onzen leeftijd... de psychologie van den Reinaert. Ongetwijfeld heeft Henrik dit complexje veroorzaakt. Vandaar de sexualia, waar H. nu juist aan bezig is, die ik al achter den rug heb, en waar jij nu eindelijk wel eens aan toe mag komen. Of...?? Mijn zegen!

Liga-papier doet het uitstekend. Zeg, schikt het misschien, als ik volgende week Dinsdag kom logeeren? Eerlijk zeggen. Want wat mij betreft, ik kan ook laat in den Zomer natuurlijk. Als wij maar eens kunnen lullen. Schrijf even hoe laat je arriveert Ztd.

Hartelijke poot en groeten v.h.t.h.

je Dirk

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie