D.A.M. Binnendijk
aan
Menno ter Braak [Eibergen]

Zutphen, 2 augustus 1927

Zutfen: 2 Aug. '27

 

Beste Menno

Behalve om je oudelui te bedanken voor hunne hartelijke gastvrijheid, mogen deze regelen dienen om je moeder in het bijzonder te loven voor hare attentie mijn bril te vinden en dezelve op te zenden. Je wilt een en ander wel overbrengen.

Intusschen ben ik weer grondig aan den arbeid getogen. Maar morgen en overmorgen zit ik in Amsterdam: redactievergadering (ik ontving, na dringende alarmeeringen, niets...) en verder een verzoek van Merkelbach om een onderhoud. Waarschijnlijk over dat tijdschrift. Ik zal een van die zotte stukken van Slauerhoff maar in het Kankernummer zetten. Schrijf jij ook nog iets: 11 Augs uiterlijk moet Qu. de copy hebben; je hebt dus nog even den tijd!

Schiet Otto op? Denk ook nog eens aan je drama; en aan die novelle, waaraan ik nog herinner, dat je destijds werkte. Is die af?

Ik verzink in Franck, Sperber en Kaiser's Gas. Tot schrijven weinig tijd beschikbaar. Maar geldnood zal me wel gaan dwingen. Verder geen nieuws. Je komt, voordat je naar den Haag gaat, dus minstens een dag hier!

Hart. gr. aan ouders, zusters, Gerda en broeders; bijzondere aan Jo; en jij zelf een poot,

je Dirk

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie