Ant Faber
aan
Menno ter Braak [Rotterdam]

[Scheveningen], [14 oktober 1932]

Vrijdagavond.

 

Lieve Menno.

'k Kom Zaterdag en Zondag maar niet; 'k ben de heele week bijna nog niet thuis geweest; ik kan daar beslist niet tegen, 'k moet een zekere portie tijd voor mezelf over houden, anders word ik direct ongeschikt voor 't gewone leven en dat brengt allerlei narigheden met zich. 'k Heb me Donderdag al met open oogen verslapen en kwam te laat natuurlijk. Het is dus geen verbeelding; ik voel me dan langzamerhand doodongelukkig. 'k Ga Zondag eens lekker door de duinen wandelen; verder wat lezen en kousen stoppen en kraagjes opnaaien enz.

Misschien 's avonds eens naar de Bleiswijkstraat, maar dat weet ik nog niet, 't hangt van de behoefte aan gezelschap af. Verder moet ik wat aan 't werk. De heer Drijver met z'n godsdiensten hangt me nu al de keel uit, 'k wil het dus de volgende week klaar hebben.

Donderdagavond at ik met Vader bij de Koiters. Map was er ook + kind. Erg genoeglijk!

Vanmorgen dronk de Pipa bij mij een kopje koffie; de piano arriveerde, moest heelemaal uit elkaar worden genomen en kwam in stukken en brokken boven. 'k Heb hem nog niet in z'n geheel aanschouwd, want ik moest om 12 uur weg. Vanavond om 11 uur speel ik nog een deuntje, 'k vind het plezierig, dat hij er staat.

'k Heb op 't oogenblik dienst op de studiezaal, alwaar eenige meisjes aan een fransche vertaling zwoegen, en alsmaar met woordenboeken werken. Een soldaat is een brief aan 't schrijven, en trekt erge gekke gezichten, wat natuurlijk zeer mijn aandacht in beslag neemt.

Vind je goed, dat ik Maandag kom? Ik ga dan direct per trein vanaf Leiden. Ik denk dat ik 17.07 wel kan halen, anders 17.23. Kan ik bij jullie eten?

Vanmiddag zeer goed gedineerd à f 1. aspergesoep. Verder heb ik weinig beleefd, eenige keeren nat geregend. Bah, wat een weer. Morgenavond om 5 uur klaar. 'k Ga dan eerst wat boodschappen in de Bijenkorf.

Dag hoor!

Als ik niets hoor kom ik dus Maandag!

Dag!

je Ant

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie