H.E.G. ter Braak en G.A. ter Braak-Huizinga
aan
Menno ter Braak

Eibergen, 6 augustus 1937

Beste Menno en Ant.

Nu zal ik ‘Vrouw Jacob’ maar eens laten raden, zij [x] nog niet zoo heel erg, maar zou ik haar uit het leergezelschap heb, wil ik haar toch leren kennen. Wij zullen zondag luisteren wat [x] [x] te zeggen heeft over ‘Oude en nieuwe Christenen’, het zou toch kunnen de en de zaden [xxx] wel niet veel zeggen maar zij zullen ons zeker niet hinderen. Overigens zijn wij zeer ingenomen met deze zaden, zij is lelijk daar gaat niets van af, maar bizonder geschikt als [x] en ook voor tante Anna. Die is de laatste dagen weer [x], ze denkt telkens ‘wat een stakkerd’.

Lize zal blij zijn met de ansicht die vananvond voor haar kwam, ik heb haar vanmorgen al laten zien hoe jullie boven den afgrond zweefden. Dat was een prachtige kaart. Gelukkig hadden wij nu toch ook den brief van Anne gehad ik kan [x] begrijpen, dat het schrijven er in de drukte bij ingeschoten was en denk dat mijn brief ook niet mee gereisd is naar Zwitserland, zodat ik nog maar eens weer zal terugkomen op mijn vraag over de Septemberplannen. Wij moeten de onze wel in verband brengen met die van jullie, als jullie hier nog komt logeeren in die maand en wij in den [x] zonder kamers waar ik eigenlijk vast op reken. Ik zet er nu alles op om de kermisdagen even [x] te zijn, als wij dan onze vacantie beginnen eindigt de week met dagen die tante Anne in Haarlem [x] is. Liefst zou ik beginnen in Tiel en daar van 19 - 22 en van 23 - 29 in den Haag. Maar dan zou jullie vóór 19 sept. hier moeten zijn, dus ik kan niet verder gaan voor ik daarover iets meer weet. [x] schrijft wel over een week-ende in Augustus maar daar zie ik niet veel van komen want 22 Aug. is Wim hier en 29 Aug waarschijnlijk juist weer terug, dus zal hij dan niet komen.

Wat Wim nu doet weten wij nog niet, hij zal wel gauw beslissen. Ik ben zeer benieuwd, hoe Menno het met Thomas Mann heeft gehad. [Truida] en Victor zijn nu in [x], Tine en Truida hebben zeer genoten van het samenzijn in Kopenhagen, maar ik ben benieuwd te horen, hoe Tine en Dres het met Victor hadden. Daar zullen zij nog wel iets over schrijven nu Truida en Victor hier niet meer zijn. Het uitgaan had wel stimuleerend op hem gewerkt maar de wonderlijke dingen kwamen wel weer boven.

Jan en hij gaan van 21 tot 28 Augustus zeilen en dan nog een week-end naar ‘[x]’, waar de [x] een 15jarige trouwdag vieren.

't Is ondertusschen Zaterdagmiddag geworden, nu word ik weer gestoord door een ekster die binnenkwam en waarvan ik [x] maar vastgelegd heb. Wat een warmte ineens, vader haalt zijn hart op aan zwemmen. En vanmorgen was er het pruimenschudden toen Jan [x] en [x] er waren, een echt feest! Kom het volgend jaar [een] om dezen tijd hier, de pruimen zijn het waard.

Behalve wat ik opstuur is er geen bizonders: een giro envelop, een adreswijziging en veel drukwerkrommel. Ik hoor nog wel even hoe en wanneer dat in den Haag

Onze groeten aan allen en nog veel genoegen. Ik vond het niet erg om 's zomers niet uit te gaan maar het lokt mij wel aan in September ook eens een paar dagen voor onszelf te hebben vooral als 't in den Haag kan.

Vader en Moeder

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum ???

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie