E. du Perron
aan
Menno ter Braak

[21 november 1935]

Woensdag, 21 Nov.

Beste Menno

Zou je zoo goed willen zijn mij omgaand een ex. van Else Böhler te zenden? van de krant of waar dan ook; of vraag Vestdijk het te doen! Ik krijg, goddoome, gewoon het ex. niet van Gr. Ned. (de peeën van Nijgh & V.D. hebben mij geantwoord dat ze het recensie-ex. al daarheen gezonden hadden), en daar ik iederen dag de proeven van mijn artikel kan krijgen moet ik toch in staat zijn daarop iets over het einde te schrijven! Ik had ook op Forum gerekend, maar daar ontbreekt de clou van het einde!

Iets anders: zou je de 3 laatste blzn. van mijn blocnotes omgaand in revisie willen aanvragen en daarop de correcties aanbrengen die je op bijgaande papieren vindt. Dank! Maar vergeet dit nu niet, en laat niet alles wegraken, als laatst met die blocnotes-bladzijden voor Boucher.

Laat vooral ook deze drukproeven niet verloren gaan, maar zend ze mij na gemaakt gebruik direct terug, want ik blijf me voorbereid houden op een totaal verdwijnen van mijn laatste bijdrage in Forum door ingrijpen van Zijlstra.

Je schrijft me niets, wat ik verre van aardig vind; ik laat het dus hierbij. Vergeet ook niet ‘auf die, of der Flucht’, bitte, mir zu melden.

In haast en tot later beter, je

E.

Veel hartelijks onder ons 4 natuurlijk.

En nog iets: moeten we lid worden van die kunstenaars die hun rechten willen verdedigen en waarvoor jij hebt gelezen, meen ik. Hoe was die lezing? Was mevrouw Romein er, en aardig?

Zie ook de geactualiseerde versie van het notenapparaat van de brieven-editie Van Galen Last (1962).

 

Origineel: Letterkundig Museum, Den Haag

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie