E. du Perron
aan
Menno ter Braak

Parijs, [18 december 1935]

Parijs, Woensdag.

Beste Menno,

Ik ben ontzettend aan het ‘studeeren’, daarom kort. Later schrijf ik wel wàt ik zoo bestudeer! Ik ga er zelfs voor naar de Nationale (dat rotoord!).

Dank, in de eerste plaats, voor al het gezondene. Morgen zal het er wel zijn. Ook Bep dankt zeer voor Vrouw Jacob. Marx zal ik meteen lezen en je terugsturen.

IsForum nog altijd niet uit? Er zijn 2 dingen waar ik dagelijks met spanning naar uitzie: het interviewenboek van Hein en Forum’s begrafenisnommer. Maar niks, dagelijks niks.

Ik schreef van De Br. Vriend dat het goede eruit een ‘afglans’ was van Ina Damman. Ik had moeten zetten: ‘de resten’, dus, in zekere zin, ‘de afval’. Dat is nl. werkelijk waar; jammer dat het zoo’n onaardige beteekenis heeft.

Het stuk over Napoleon kan je wschl. wel plaatsen, maar informeer eerst of Jan daar niet al een stuk over gemaakt heeft voor Het Vad. Ik meen nl. van wel, en in dat geval is het onmogelijk. Vraag het Hein eens; die weet zulke dingen zoo goed.

Larbaud is doodziek, zoo goed als heelemaal verlamd, en hoogstwschl. ‘afgeschreven’. – Gide over Last staat in de laatste N.R.F, ik bezit dat nr. niet. Fermina is stroever dan de Hemdenmaker, maar dat is het fransch ook. Het origineel heeft een schoolsche charme (schoolsch niet in den zin van het onderwerp, maar van erg correct en klassiekerig geschreven, - met veel te veel komma’s, waarvan ik er nog wat schrapte.)

Het antwoord van Arthur is raar. Maar hij heeft dien kant, behalve in het gesprek, ‘onder ons’, - als hij over Kloos vertelt. Dan kan hij werkelijk amusant zijn.

Later meer. Hartelijke groeten nu, ook voor Ant en van Bep,

een hand van je

E.

Eig. heb ik lust je van allerlei te vertellen; maar ik heb werkelijk geen tijd.

Zie ook de geactualiseerde versie van het notenapparaat van de brieven-editie Van Galen Last (1962).

 

Origineel: particuliere collectie

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie