Menno ter Braak
aan
J. Greshoff

12 mei 1934

12 Mei 1934

 

B.J.

Waarachtig, het is of er geheime krachten aan het werk zijn; terwijl je brief binnenloopt, zit ik precies hetzelfde voorstel aan Querido te schrijven, dat jij ook wilt doen! Dat gaat dus vandaag in zee, op hoop van zegen. Ik schrijf je dadelijk, als ik antwoord heb.

Hoe we het geld tenslotte bij elkaar krijgen, moeten we later maar zien. Als Mussert niet gaat regeeren, kan ik in ieder geval een bedrag afstaan.

Eigenlijk moest zoo'n heer Querido toch eens met zijn hoofd onder de pomp worden gehouden. Hij heeft mij vrijwel, hoewel inderdaad niet bindend, verzekerd, dat hij ‘De Smalle Mensch’ zou uitgeven. Maar in vredesnaam, als de auteurs in Nederland goddome de uitgevers niet betalen, komt er niets behoorlijks meer van de pers, dat om een of andere reden ‘onverkoopbaar’ wordt geacht.

Ant wil Virginia met pleizier overtypen; het kwam vandaag van Vic terug. Maar wil je secretaris het liever zelf doen? Heb je al nieuws van van Kampen? Natuurlijk lever ik mijn voorrede in alle omstandigheden. Vestdijk's roman, ‘Meneer Visser's Hellevaart’, komt in den herfst bij Zijlstra uit.

Ik zal onmogelijk over kunnen blijven, met Pinksteren! Ik heb toch al erg weinig tijd; Zaterdag ga ik, kom Dinsdag terug. Maar wij hopen eens spoedig in Brussel te komen week-enden.

hart. gr. v.h.t.h.

Menno

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum.

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie