Menno ter Braak
aan
J. Greshoff

Den Haag, [10 augustus 1935]

L'Aya

 

Egregio Jano

Bravo, bravissimo! Tu sei un carattere magnifico! Met alle waardeering jegens Arthur den Grooten, aan wien nog hartelijk dank voor zijn informaties, moet ik jou toch de eer geven, dat je er voor het eerst in geslaagd bent mij een duidelijk beeld te geven van den prijsstandaard in Sestri Levante. Wij hebben alles nauwkeurig bestudeerd en zijn tot de conclusie gekomen, dat ons voegt het hotel 2e klasse, Nettuno. Jensch zal zeker nog beter zijn, maar het zit er niet aan. Bovendien lijkt het bijgevoegde prospectus van Nettuno in het geheel niet onaardig! Wij zouden dan graag hebben een kamer als onder afgebeeld:

[foto]

die, als ik dus goed begrepen heb, ons voor 14 dagen op ƒ120 komt voor 2 pers., pension inbegrepen. Of in het hotel of in de dépendence laat ik graag aan jouw keus over. Wij hebben geen overwegend bezwaar tegen muziek, mits die niet al te slecht is en niet in de kamer doorklinkt.

Ik hoop dus nog even definitief bericht van je te ontvangen, dat je de kamer (liefst aan zee!!) gereserveerd hebt. Waarschijnlijk vertrekken wij dan Zaterdag 17 Aug. en komen dan Zondag 18 Aug. 17.56 in Genua aan. Dit behoudens oorlogsverklaringen etc. etc.

Wij verlangen zeer. Momenteel is het nog vrij druk. Ik liet je door Boucher een ex. van ‘Het Tweede Gezicht’ zenden, naar Sestri.

hart.gr. ook van Ant en voor Aty,

benevens de Van Schendels, speciaal mijn leermeesteres,

hart. hand

je Menno

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie