J. Greshoff
aan
Menno ter Braak

[Sestri Levante] 10 augustus 1935

Zaterdag

10-8-'35

 

Beste Menno

Hartelijk dank voor je brief. Wat je daarin over Van der Veen schreef deed mij veel plezier. Het is een flinke, gewone en aardige jongen. Een bericht van je zal hem plezier doen. Over de crisis zijn we dus niets wijzer! Ik schreef je al, dat als Forum wil deze verzen er voor bestemd zijn. Er zijn er een twaalftal, het zal zoo ongeveer een zestiental worden bij elkaar behoorenden.

Mijn spoorboekje wijst uit dat je trein althans van Milaan af alléén tweede klasse heeft. Is je dat bekend? Zoo ja, dan is het goed, anders moet je je maatregelen nemen. Je kunt er weer uit om 16.45 van hetzelfde station namelijk Genova PP en je bent dan boemelend om 18.18 in Sestri waar je hartelijk verwelkomd zal worden door enige gequalificeerde vertegenwoordigers van de Nederlandsche kolonie, die zich aan het station zullen bevinden. Je hebt dan het voordeel, dat je je nog voor het souper van het stof der reis kan ontdoen door een zeebad!

Ik stuur je voor alle eventualiteiten een spoorboekje. Je moet hebben de lijn Genua-Pisa-Rome.

Van Eddy hoor ik weinig. Hij is op den buiten. Van Victor kreeg ik een lange brief, waarover we hier weleens praten kunnen. Nu hij eenmaal in het huwelijksbootje zit, moeten we trachten, al ware het slechts omderwille van Truida, hem wat te laten verdienen. Dat zal niet makkelijk gaan, maar onmogelijk is het niet op voorwaarde, dat hij meewerkt door te werken! Hierover later

Ik lees met onafgebroken plezier Benda: ‘Délice d’Eleuthère’. Dat is toch een man van ons soort. Zoo zouden wij moeten zijn als we eenmaal over de zestig aanlanden.

Dus tot morgen over een week. Veel liefs van allen hier ook voor Ant,

een hartelijke hand van geheel

je JAN

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie