Menno ter Braak
aan
J. Greshoff

Den Haag, 13 september 1938

13 Sept. '38

 

B.J.

Het is erg druk. Ik verlang zeer naar de terugkeer van Hein, want het is eigenlijk al te veel ‘seizoen’ om al dat werk nog alleen op te knappen. Gisteren het gebrul van den proleet uit Neurenberg op den koop toe: het is wat veel. Wat een stel kerels! Goering heeft tenminste een ontsteking aan zijn poot gekregen.

Hierbij het stuk van Bruning terug. Wat ervan te zeggen! Het is een goed artikel, maar de strijd van dezen man tegen sommige punten van mijn werk raken mij weinig. Hij vecht met zijn eigen ambivalentie t.o.v. het katholicisme, dat is duidelijk genoeg. Wat de qualiteit betreft, lijkt mij het stuk heel best voor Gr. Ned., maar of jullie het naast Marsmans essay de moeite waard vinden is natuurlijk jullie zaak. Al te veel over dien heer Mephi verveelt de lezers, denk ik.

Bartling heeft de boeken ontvangen. Hij zou je schrijven, zei hij mij.

Schrijf vooral tijdig, wanneer we je morgen verwachten! Deze week is de heele bovenverdieping vrij, volgende week heb ik mijn vader te logeeren, maar schikkingen zijn ook dan mogelijk. In ieder geval verheugen wij ons er hartelijk op je te zien!

Arles gaat vandaag weg.

Veel hartelijks aan allen in deze stront aera van den brullenden wildeman

je Menno

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie