M.J.W. Holleman
aan
Menno ter Braak (Eibergen)

Amsterdam, 15 januari 1925

Amsterdam, 15 Jan. '25

 

Beste Menno,

Gisteravond ontving ik je briefkaart waarvoor hierbij mijn dank evenals voor je nieuwjaarswenschen. Uit 't adres van je briefk. meende ik te moeten afleiden, dat je mijn kaart uit België niet gekregen had, maar bij nader inzien bleek dat dit toch niet anders kon. Ik heb alleen vergeten te vertellen wanneer 't nieuwe adres inging. Dit was al de 3de, want de oudelui zijn toen op reis gegaan (ze zitten nu al midden op de Middellandsche zee) en 't huis in B. is 'n chaos van vervoersutensiliën. Toch moet je maar eens op 'n Zondag met me meegaan als ik inspectie ga houden, dan kun je Vaders portret eens bekijken. 't Hangt op mijn kamer, daar was de meeste ruimte en 't minst slechte licht. Zoo zal je dan eindelijk mijn fraaie huis te zien krijgen! Maar m'n kamer moet je natuurlijk eerst komen bekijken; ik hoop hem tegen dat je terug bent met diverse ingelijste reproducties, tropheeën van de reis, vercierd te hebben. Overigens is ie al geaccomodeerd met spiritualiën en gourmandisen.

Van de reis gesproken (die van de 25ste tot de 2e Jan. '25 duurde), wij begonnen bij Antwerpen en zijn daarna steeds verder Vlaanderen ingegaan, een volgorde, die Fromentin ook aanbeveelt. Zoo kwam het, dat we de [musea] van Antw. & Bruss. zeer goed konden waardeeren. 't Sint-Jans hospitaal in Brugge is uniek natuurlijk, maar 't musée [convenciaal] aldaar vond ik erbarmelijk en de prachtige stukken slecht opgehangen.

In de editie Stock las ik: Le grand écart van Jean Cocteau, wat ik 'n zeer merkwaardig boek vond. Verder is: Aimer van Géraldy in die uitgaaf meen ik. 't Boeken koopen in België was zeer verleidelijk en ik ben bezweken maar 't prijsverschil is vrij gering.

Welnu, tot ziens weldra, mijn groeten aan je ouders en verdere familie,

Maas

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie