Ed. Pelster
aan
Menno ter Braak (Eibergen)

Amsterdam, 28 december 1927

28 December 1927

Beste Menno,

Besten dank voor je brief van 25 dezer met bijlagen.

Haarlem is gek. Ik zal hun weer schrijven doch zeker met De Moeder beginnen ze mijn keel uit te komen. Heb ik die film soms om hen de kans te geven om Liga-tje te spelen? Ik denk er niet aan en maak er nog net zoo lief de kachel mee aan.

Man Ray. Dank voor den brief. Dankzij ons onpractische postpapier ging die natuurlijk eerst weer naar jou. Dat is allemaal tijdsbesparing en komt doordat ik op verzoek van Franken op officieel Liga-papier geschreven heb. Franken is ook een zakenman, die zoo nu en dan moet worden opgezet. Overigens een prima kerel.

Ik maak die zaak verder in orde en zal het zeer op prijs stellen als je me fl160.- wilt sturen, daar ik die ook vooruit aan Man Ray betalen moet en we deze film in ieder geval voor 14 Januari noodig hebben. Nu hebben we kans hem vroeg te hebben en dus goed te kunnen ‘beschrijven’. Waar je het geld vandaan haalt zal je zelf wel het beste weten.

Huijts Tuschinski. Is zeer belangrijk. Ik ga straks op onderzoek uit bij Fox. 't Is best mogelijk, dat het zoo is, maar in dat geval hebben wij Tuschinski mooi bij een zeker lichaamsdeel te pakken met Max Tax incluis. Dan is hij tot tegenover de groote pers toe geblameerd. Later meer er over.

Cheques. Allemaal in Dank ontvangen. Is al lang weer op. Zonder kerstgans. Zijn te taai en te sterk.

Voorstelling Eibergen. Joris sprak ik gisteren avond. Had een brief van jou. Gaat 30 dezer naar Parijs; komt dus niet in Eibergen. Ik wil je echter niet aan je lot overlaten en zal nu komen. Ik arriveer dus Vrijdagmiddag om 14.15 en breng de films zelf mee. Dan kunnen we rustig proefdraaien en eventueel veranderen als er iets veranderd moet worden. Teekenfilmpje zal ik meebrengen.

Verder geen nieuws. Ik heb nog een bende te schrijven.

Beste groeten en tot Vrijdag t.t.

Ed. Pelster

Origineel: Amsterdam, EYE Film Instituut Nederland

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie