H. Marsman
aan
Menno ter Braak

5 augustus 1932

Vrijdag

 

B. Menno,

De f 3.60 waren/zijn voor Eddie. Ik schreef hem naar Spa, jou f 3.60 te vragen, dan zou ik ze op jouw postrek. over doen schrijven. Dat was het eenvoudigst. - Maar je was al weg uit Spa. Geef of zend hem dus bij gelegenheid het geld even, wil je.

Ik begrijp jullie verzet tegen mijn stuk over de Haan wel eenigszins, maar niet in die mate. Ik vroeg het nu terug, aan Bouws.

De term ‘ignorant’ is natuurlijk veel te sterk. Ik gebruikte hem eenigszins om verzet uit te lokken. Maar dat je een bij uitstek vers-gevoelige bent, is natuurlijk ook niet waar. -

Ik had je juist willen schrijven, en vragen mij p.o. te schrijven p.a. Greshoff, 130 Bould Aug. Reyers, Brussel-Schaerbeek, waar ik tot Maandag morgen logeer. (Ik vertrek straks). Waar we dan heengaan is nog onzeker;- ik heb n.l. van Bouws gehoord, dat ‘Forum’ met die dingen van Minne en v.W. vol zal zijn tot Juni '33. Over Dr. Dumay schreef hij nog niet eens. Wat doe je ermee. Mijn roman komt denkelijk zeer binnenkort (± Sept.) wel af, en hoewel ik niet weet of hij mij bevallen zal, wil ik toch met de mogelijkheid rekening houden dat ik hem zou willen plaatsen in een tijdschrift. Maar als jij Dumay in Forum zet na Minne en v.W.-, dan wordt het wel wat erg laat. Dan pols ik de Gids eens. Dus hierover graag je bericht.

Uitstekend is die foto van je (bij het artikel van Donker in de N.R.Ct..) ik heb hem bewaard, maar heb liever de kiek zelf, als je voor mij hebt, dan de reproductie.

Wij gaan naar Frankrijk, het zal van het weer afhangen waarheen. Is het goed, dan naar zee (Normandië), is het slecht, dan dicht bij Parijs. -

Je kunt ook wachten tot ik je vandaar mijn adres opgeef.

hart. gr. ook van R.

je H.

 

Wat ga je schrijven na Dr. Dumay

 

Origineel : Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie