Menno ter Braak
aan
J. Greshoff

Rotterdam, 29 maart 1933

Woensdag

 

B.J.

Mijn machine is niet stuk, maar voortdurend ‘bezet’ door fragmenten, die ik vanwege de geestelijke malaise laat ‘overslaan’! Excuseer dus het pootje! - Bouws zendt je de stukjes over Willem d. Zw. en Hitler terug. Het is een ingewikkelde historie geworden. Ik hoorde geen letter van Maurice! Jij ook niet? Ik snap er niets van, maar misschien is hij kwaad. In dat geval moet hij maar wat uitzonnen in het voorjaarsweer.

Mijn inspiratie wacht op vacantie en nog eens vacantie. Gruwelijk zijn deze laatste weken, vooral als de zon zoo heerlijk schijnt.

Ik heb dus ook niets nieuws te vertellen. Kom je nog hier? Dan zie ik je natuurlijk verschijnen.

h.gr. v.h.t.h.

van je Menno

 

Ik ben het met Eddy eens, dat je na de laatste gebeurtenissen in Duitschland op een andere manier met Hitler c.s. moet afrekenen. Niet dat ik meer respect voor hem heb gekregen; maar hij is oneindig gevaarlijker geworden.

Als je een kooper weet voor een luxe-editie Coster (à ƒ10,- met autogram etc.), schrijf het me dan. Ik heb er hoogst waarschijnlijk wel een strop aan. Nijkerk ontving natuurlijk, net als jij, een presentexemplaar voor zijn sympathieke steun.

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie