Menno ter Braak
aan
J. Greshoff

Den Haag, 23 augustus 1937

Den Haag, 23. Aug '37

 

Beste Jan

Er schijnt een misverstand te zijn, wat betreft je vertrek uit Juan-les-Pins! Ergens op een briefkaart heb je me geschreven (of heb ik verkeerd gelezen?), dat je 20 Aug. afreisde via Parijs. Zoo heb ik je een aangeteekend stuk met vele papieren al voor eenige dagen naar Schaerbeek gezonden! (Ook Hein). Maar het blijkt me uit je kaart van vanmorgen, dat je nog rustig in het Zuiden zit. Dus heb ik me vergist, en zal mijn brief wel moeten blijven sluimeren tot je terug bent.

Er stonden overigens hoofdzakelijk reacties op den brief van Eddy in, dien ik niet kon apprecieeren. Enfin, ik zal niet alles herhalen, lees het bij thuiskomst. In ieder geval schrijf ik hem voorloopig niet meer, want ik kan dien toon van hands-up- of - anders... niet verdragen. Het strijdt met al mijn begrippen van vriendschap.

Het was druk, na mijn terugkeer! Je volgde het waarschijnlijk in de krant. Proeven voor Gr. Ned. Sept. ontvangen; ook weer een aardig numer.

Succes met je gedicht! En meld me nu even precies, hoe je reisdata zijn, op dat niet een brief verloren rake!

hart. gr. onder ons

je Menno

 

Ik zend je een artikel van een mij onbekend student in Propria Cures over mijn werk, dat ik werkelijk uitstekend vind. Het heeft me goed gedaan, dat dit juist van een ‘jongere generatie’ komt.

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie