J. Greshoff
aan
Menno ter Braak

Kaapstad, 15 januari 1940

Zending No. 21

 

15 Jan '40

 

De Cape Times van hedenmorgen [onleesbaar] alarmerende berichten Nederland en België betreffende, dat ik behoefte gevoel je enkele woorden te schrijven in de hoop dat ze je bereiken. Laten wij toch vooral doorgaan met elkaar zoolang als het ook maar enigszins mogelijk is berichten te zenden. Desnoods slechts korte levensteekenen. Misschien gaat ook dit keer het gevaar voorbij. In elk geval zitten we te hunkeren naar nadere berichten.

En voorts zoolang het fatale nieuws uitblijft, maar net doen of er niets gebeurd en ‘rustig’ voortwerken! Ik zit nu aan wijze Fransche Moralisten, want de uitgevers zonden mij een telegram om te porren. Ik zweet bloed over alle mogelijke biografieën van de levens!

Je zoudt mij een GROOTE DIENST kunnen bewijzen door van Zijlstra een stel afgedrukte vellen of schone proeverij van Slau's poëzie (en zijn novellen?) te vragen en mij dat zoodra je ze bezit doorzenden om art. te prepareren. Ik begin (en dat is een ràmp) kort van stof te worden. Do it now! Zoo mogelijk, kan ik per gaande mail alles binnen een maand hebben. Post komt in het algemeen fraai door. Gew. post ± 28 à 30 dagen, vliegpost 16 à 21 dagen.

Heel veel liefs van allen (de jongens kamperen te Gordonsbaai) voor Ant en jezelf geheel je

Jan

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie