Briefwisseling Menno ter Braak - J.W.B. Hoyer

J.W.B. Hoyer
aan
Menno ter Braak

Leiden, 24 oktober 1928

Leiden, 24/10/28

 

Amice,

Gaarne wilde ik nog even terugkomen op ons onderhoud van ll. Maandag. Wij spraken toen af, het volgende openingsprogramma voor Leiden samen te stellen:

Miracle du Cinéma
Rien que les Heures
Handelsblad-film
Fait Divers

Bij nadere overweging vind ik deze samenstelling, althans voor een openingsprogramma, juist iets te brokkelig, er zit net niet voldoende verhaal in. Beter zou het mij lijken, voor de Rien que les Heures de Invitation au voyage in de plaats te nemen, het onwennig publiek heeft dan iets meer houvast; en immers hebben jullie bedoelde films ook in voorraad. Dat er nu geen speciale Germaine Dulac-voorstelling gegeven kan worden lijkt mij van minder belang, vooral in een afdeeling als Leiden, waar het publiek zich nog moet oriënteeren.

Gaarne kreeg ik ook nog een opgaaf van je over de lengte van de films met vermoedelijke tijdsduur.

En in de derde plaats had ik - althans voor deze voorstelling - graag de films zoo vroeg mogelijk in verband met het proefdraaien, o.m. voor eenige toonaangevende leden der vrouwelijke studenten Vereeniging enz.

Hopende, dat een en ander aldus geschikt zal kunnen worden, je bij voorbaat dankzeggend

tt

J.W.B. Hoyer

 

P.S. Bestaat de mogelijkheid, dat ik een volledige jaargang van het vorig jaar van het blad Film Liga krijg, natuurlijk tegen betaling? - dit mede in verband met de samenstelling van een kleine gedrukte inleiding voor de verschillende voorstellingen.

 

Origineel: Amsterdam, EYE Film Instituut Nederland

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie