E. du Perron en E. du Perron-de Roos
aan
Menno ter Braak

Parijs, 25 april 1934

Woensdag.

L.M., Ik wil het toch niet alleen aan Eddy overlaten om je te bedanken voor de politicus. Hij leest er nu in al zijn vrije momenten in (zegt zelfs op dit eigen moment tegen me dat hij - in een gesprek met mij over de intelligentie N.B. tien minuten verloren heeft van de 40 die hij vanmorgen aan de Politicus ‘mocht’ besteden), en is verrukt. Ik zit met zoo'n stapeltje recensie-boeken dat ik tot ander lezen niet kom, maar dat heeft me niet belet om na het herbladeren met erg veel overtuiging aan de Chevassons uit te leggen waarom het zoo goed was. Als je er genoeg hebt, wil ik wel graag een gebonden exemplaar hebben, maar zie eerst maar eens hoever je komt. Veel groeten voor jullie beiden,

Bep

Ik spreek morgen Klaus Mann. Chevasson zal je een collectie anecdoten zenden. Ik zoek nog naar andere dingen: Les Annales schijnt niet goed te zijn. Ik zou op jacht moeten gaan langs de Seine, maar heb zoo verdomd weinig tijd, helaas!

Je

E.

Wanneer wordt Carnaval der Burgers in dezelfde uitgave als de Politicus herdrukt? Absoluut noodig! Bel Zijlstra op. Do it now.

Zie ook de geactualiseerde versie van het notenapparaat van de brieven-editie Van Galen Last (1962).

 

Origineel: Letterkundig Museum, Den Haag

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie