J. Greshoff
aan
Menno ter Braak

1 november 1935

1 nov '35

 

Beste Menno,

Ik ben uit Parijs terug. Ik had het zeer prettig bij Eddy en Bep. Er is veel afgeboomd, zooals je begrijpt. Ik vond beide opgewekt en gezond; maar op een pijnlijke wijze besluiteloos.

Ik lunchte met Malraux. Verder niets bijzonders. Ik heb zin eens een tijdje in Parijs te gaan wonen, ik ben er zeker van dat dat stimuleerend op me zou werken.

De bijeenkomst met Simon was alleraangenaamst en we zijn vol goeden moed om met hulp der vrienden van Gr. N. iets draagelijks[?] te maken.

Ik wou Woensdag 20 nov. een bijeenkomst beleggen tusschen Fr. C., Simon V. ik en wel, op voorstel van F.C. te Dordrecht. Ik ga daar grif op in, want C. is véél aardiger en handelbaarder buitenshuis. Het is vreemd maar waar. Ik zou dan als dat schikt gaarne een paar nachten onder je dak slapen. Als dat goed is, hoor je nader de bijzonderheden der dagindeeling.

Ik zend je hierbij de revisie van een boekje dat binnenkort bij [onleesbaar] verschijnt. Zou je (áls je er eventueel over schrijft) niet eens het genre, n.l. de boutade kunnen bespreken? Want de Hollandsche Heeren begrijpen niet goed wat dat eigentlijk is en het is wel aardig ze dat bij te brengen.

Wat is die Ina een Ezelin! Had ze toch maar d'r mondje gehouden! Nu is ze definitief ingemaakt! Je antwoord was nog veel beter dan je eerst stuk, dat al heel goed was.

Wat nieuws?

Heel veel liefs van Avrouw tot Avrouw

een hart. hand van je

Jan

 

Eddy en ik hebben hevig gestreden over Het Bordeel van Ika Loch door v.Ostayen in de bundel De [twee woorden onleesbaar]. Ik vind dit geschreven in een petit nègre, samengesteld uit platduitsch en zuidafrikaansch en [van] inhoud (ideeën! symbool! ika loch = log ika!!) knudde idioot, kullig en pretentieus.

 

Eddy vind dit echter intelligent en boeiend!!!!

 

En jij?

 

Origineel: Den Haag, Letterkundig Museum

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie