D

Briefwisseling Menno ter Braak - Cola Debrot

Cola Debrot
aan
Menno ter Braak

Amsterdam, 21 januari 1933

Beste Menno,

Tenslotte stuur ik je toch nog wat. Ik had het zelf ook liever eerder gedaan. Maar enfin, ik zal er maar niet langer over jarletoeren. Ik stuur je bijgaande fantasie (ik zal het maar zoo noemen), die ik alles samengenomen zelf een goed ding vind. Ik ben er mij van bewust dat het schrijfsel niet geheel homogeen is. Ik ben mij ook bewust van een paar inzinkingen, van het einde had ik bovendien meer verwacht. Maar verwachtingen en illusies, damp en walm! Ik hoop dat het je tenslotte als geheel toch nog mag bevallen. Ik wou je iets vragen. Wanneer je het geschikt mocht vinden voor Forum, begrijp ik natuurlijk dat het er niet ineens in zou kunnen. Het is jammer maar niets aan te doen. Sommigen schrijven geschikt voor kort bestek, ik bedoel niet dat ze weinig schrijven, maar dat hun schrijven ook in kort bestek zijn werking uitoefend. Bij mij is dat niet het geval. Ik heb de oorzaak ervan in allerlei gezocht. O.a. dat ik geen geboren hollander ben, waardoor de graad van verzorgdheid, die noodig is voor het klein bestek, licht achterwege blijft. De oorzaak zal wel een andere zijn. Ik zoek haar niet meer. Kwestie van persoonlijke geaardheid waarschijnlijk, in ieder geval heb ik de ruimte noodig. Wanneer je het dus voor Forum zou aannemen, zie dan of het in 2 keeren erin zou kunnen - 2 hfdstukken telkens.

Ik wil overigens niet ingrijpen in je competentiesfeer. Bovendien is dit alles van latere zorg. Het voornaamste wat mij nu interesseert is of het je toch nog als geheel bevalt. Ik ben er zeer benieuwd naar!

Ik hoop er gauw iets van je [?] te hooren. Geve de Heere Heere dat je niet nogmaals een klap op het achterste gekregen hebt van een afwezige Indische [?]. Kostelijk. Maar geve de Heere Heere vooral dat je niet nogmaals onder de fiets gekomen bent en nu werkeloos in bed moet blijven - anders hoor ik in geen tijden iets van je.

Ik dank je voor alle moeite. Laat iets van je hooren

Hartelijke groeten

Cola

Adres: N. Debrot

Amstelkade 99 I

Amsterdam Zuid

Origineel: particuliere collectie

vorige | volgende in deze correspondentie
vorige | volgende in alle correspondentie